Dobrodošli Prijavi se ili Registracija

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - petak od 09:00 do 17:00
Subotom od 09:00 do 13:00
Nedjeljom i blagdanima zatvoreno
Cvijete Zuzorić 7, 10 000 Zagreb
(kod McDonaldsa na Krugama)
+385 97 714 8673
+385 95 855 9005
+385 1 889 55 35
+385 1 889 56 85
info@player.hr

Sontronics Sontronics APOLLO 2


Proizvođač: Sontronics Sontronics APOLLO 2
Dostupnost: Na stanju

SONTRONICS APOLLO 2 stereo ribon mikrofon Od kada samo lansirali naš revolucionarni model stereo ribon mirkrofon APOLLO sa fantomskim napajanjem pre deset godina, postao je nezaobilazan model za vlasnike studija, prostore za nastupe, kompozitore i bine širom sveta, od Glyndebourne Opera House do Malibu studija kompozitora Trevora Morris-a od Paul Epworth crkve do Abbey Road Studija (gde se njihov par APOLLO mikrofona koristi skoro svakodnevno na njihovom Steinway velikom klaviru i preko orchestra ili hora za većinu holivudskih saundtrekova snimljenih u Studio One).


kn 15.587,00 kn 13.997,00
€ 1849

Nakon godina razvoja sa drugim mikrofonima i naših uzbudljivih eksperimenata sa sve kvalitetnijim komponentama (što je rezultiralo našim višestruko nagrađivanim, lepo izrađenim ARIA i MERCURY ventilskim mikrofonima), odlučili smo da primenimo ista poboljšanja na naše ribon mikrofone. I tako je APOLLO 2 aterirao (zajedno sa SIGMA 2 i DELTA 2) da bi podigao Vaše snimke na neverovatno visok nivo.


"Nisam mogao da poverujem kad sam prvi put čuo APOLLO na svom klaviru, zaista je zapanjujuće! Takođe ga koristim kao sobni mikrofon, koji je u potpunosti transformisao moje snimke.

Zaista ne mogu da verujem da nisam ni pomislio ranije da ga nabavim"
BEN CHRISTOPHERS, umetnik/kantautor/producent


Kao i original, naš APOLLO 2 ima dva veoma osetljiva ribon elementa X-Y Blumlein konfiguraciji, koja je idealna za sve aplikacije za stereo mikrofon.


APOLLO 2 ima laserom zavarenu cilindričnu rešetku jedinstvenog dizajna koja omogućava da mikrofon uhvati zaista neverovatan i izuzetno precizan trodimenzionalni zvuk. To znači da je APOLLO 2 savršen ne samo za orkestarske, horske i klavirske snimke, već i za prenošenje atmosfere i karaktera celokupnog prostora u kojem se snima.

APOLLO 2 takođe radi neverovatno dobro kao mikrofon za bubnjeve i udaraljke ili manji instrument i vokalne ansamble, što daje prirodne, ekspanzivne rezultate sa savršenim detaljima i jasnoćom visokih frekvencija i balansiranu dubinu i punoću srednjih i niskih frekvencija.

Ako je potrebno, jedan od dva ribon elementa može se koristiti izolovano, omogućavajući APOLLO 2 da se ponaša kao mono mikrofon.


"Izuzetno sam impresioniran ovim fantastičnim mikrofonom. Nikada nisam naišao na mikrofon koji odgovara APOLLO-u po tonalitetu, pikapu i lepoj jasnoći "
BARRY BARTLETT, audio dizajner/inženjer, Glyndebourne Opera


Dobiti najbolje rezultate od APOLLO 2 moguće je bez ikakvog napora! Zahvaljujući dizajnu kola sa fantomskim napajanjem i prilagođenim transformatorima, koji su proizvedeni u UK, potrebno je vrlo malo pojačanja i bez EQ-a. Pritom, naši inženjeri su ugradili RFI (radiofrekvencijske interference) filtere u elektroniski dizajn (naši su jedini ribon mikrofoni koji imaju ovo svojstvo) kako bi se osiguralo da se signal APOLLO 2 održava kristalno čistim, bez obzira da li se koristi u studiju za snimanje ili u prostoru za nastupe uživo.

 

APOLLO 2 dizajniran je kao mikrofon za snimanje na daljinu i treba ga koristiti s pažnjom, jer su ribon elementi vrlo izloženi i izuzetno osetljivi. Međutim, uz razumno postavljanje i pažljivo rukovanje, APOLLO 2 će vam doneti neizmerno zadovoljstvo tokom mnogih godina koje slede. Za više informacija o korišćenju i brizi za APOLLO 2 ili servisu ribon elemenata, pogledajte naše korisničko uputstvo.

Mikrofon se isporučuje u čvrstom ABS koferu obloženom penom zajedno sa svojim jedinstvenim šok mauntom i stereo kablom.

APOLLO 2 će vam zaista oduzeti dah i preneti profesionalni kvalitet na vaše snimke za koje niste ni mislili da je to moguće!

============================

Kao i svi Sontronics mikrofoni, APOLLO 2 zaštićen je našom DOŽIVOTNOM GARANCIJOM, iako sami ribon elementi nisu, jer su podložni različitim nivoima trošenja u zavisnosti od toga kako se koriste. Ako se bilo koja od vaših traka na bilo koji način počne istezati ili oštetiti, možemo dogovoriti zamenu putem lokalnog servis centra Sontronics ili direktno kod nas u sedištu Sontronics-a u Engleskoj. Kontaktirajte nas za više detalja.

 

NAJVAŽNIJE KARAKTERISTIKE
• stereo ribon mikrofon sa fantomskim napajanjem
• proizveden u UK
• dva ribon motora fiksirana u X-Y Blumlein formaciji
• neverovatno otvoren, prirodan zvuk
• idealan za studio ili upotrebu uživo


PREPORUČEN ZA…
• snimanje iz visine ili sobno snimanje
• vokalni/horski ansambl i operu
• kamerno i okrestarsko sviranje
• klavir
• bubnjeve i perkusije  
• akustične guitare

 

SPECIFIKACIJE

Frekventni odziv20Hz - 18kHz
Osetljivost: 
18mV/Pa -33dB ±1dB
(0dB = 1V/Pa @ 1,000Hz)
Polarni patern: 
oblik osmice

Ekvivalentni nivo šuma: 10dB
(A-otežani)
Maksimalni SPL (za 0.5% THD @ 1kHz): 
125dB
Napajanje: 
Potrebno fantomsko napajanje od 48V
Konektor:
 8-pin konektor na dva 3-pin XLR Neutrik konektora (obezbeđen kabl)
Dimenzije: 
260 x 65 x 65mm
Težina: 
744g (1247g sa šokmauntom)
Oprema: 
stereo na dva XLR konektor kabla, šok maunt, aluminijumski koferNazad na kategoriju Sa Velikom Dijafragmom